10 enkle trinn for å få en god bruktbil-deal

10 enkle trinn for å få en god bruktbil-deal

Kjøp av en bruktbil kan være en spennende, men også skremmende opplevelse. For å sikre at du gjør et smart kjøp, kan det være lurt å følge disse ti trinnene:
 
  1. Bestem deg for hva slags bil du ønsker, og sett opp en realistisk budsjettramme.
  2. Søk på nettet etter bruktbilselgere og se gjennom tilbudene de har. Du kan også sjekke ut bruktbilmarkedet på ditt lokale bilforhandler.
  3. Gjør deg kjent med bilens historie. Det er viktig å sjekke om bilen har vært involvert i ulykker, om den har blitt husket for service, og om det er eventuelle garantier eller forsikringer igjen på den.
  4. Ta med en mekaniker på visningen av bilen. En mekaniker vil kunne undersøke bilen grundig og gi deg råd om dens tekniske stand.
  5. Gjør en prøvetur. Ikke bare kjør rundt hjørnet, men prøv å kjøre på ulike underlag og i forskjellige hastigheter for å få et godt inntrykk av bilens ytelser.
  6. Sammenlign prisen på bilen du vurderer å kjøpe med prisene på tilsvarende biler på markedet. Sørg for at du ikke betaler for mye.
  7. Les nøye gjennom kontrakten før du signerer den. Sørg for at alt som er blitt avtalt, er skrevet ned i kontrakten.
  8. Sjekk om det er mulig å få en gunstig forsikring på bilen.
  9. Få en kontroll på bilens viktigste papirer, som serviceheftet, forsikringsbeviset, og eventuelle garantier.
  10. Etter at du har kjøpt bilen, sørg for å ha den på service jevnlig, og følg med på eventuelle feilmeldinger. På denne måten kan du sikre at bilen holder seg i god form.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser