Sjekk heftelser før bilkjøp

Sjekk heftelser før bilkjøp

Ved kjøp av bruktbil er det viktig å sjekke om det er registrert heftelser på bilen. Heftelser er lån som har pant i bilen, og kan føre til unødvendige kostnader for deg som kjøper. Dette kan enkelt unngås ved å sjekke bilens registreringsstatus før kjøp.
 
Det er normalt ikke nødvendig å sjekke heftelser på bilen ved kjøp fra forhandler, men det anbefales likevel. Ved kjøp av nybil er dette ikke nødvendig. For å sjekke heftelser kan du gå inn på sidene til Brønnøysundregistrene og taste inn bilens registreringsnummer.
 
Dersom det er registrert heftelser på bilen, bør du som kjøper i samarbeid med selger skaffe en bekreftelse fra finansieringsinstitusjonen eller banken på størrelsen til lånet og sikre at gjelden blir slettet ved innløsning av lånet. Kjøper bør betale heftelsesbeløpet direkte til kreditor, og resten av kjøpesummen til selger. Det anbefales å få dette nedtegnet i kontrakten.
 
I tillegg til å sjekke heftelser, bør du også sjekke kjøretøyets registreringsstatus på vegvesenets nettsider. Dette for å sikre at bilen ikke er avregistrert selv om skiltene står på.
 
Sjekk heftelser og registreringsstatus før bilkjøp for å unngå unødvendige kostnader og sikre at du får en trygg og god handel.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser