3 enkle trinn til miljøvennlig kjøring

3 enkle trinn til miljøvennlig kjøring

Miljøvennlig kjøring handler om å redusere de negative påvirkningene på miljøet som følge av vår bilbruk. Det finnes mange måter å gjøre kjøringen mer miljøvennlig på, her er noen tips:
 
  1. Reduser bilens utslipp: En måte å gjøre dette på er å sørge for at bilen din alltid er skikkelig vedlikeholdt og i god form. Dette gjelder både regelmessig service og å bytte dekk og bremser når det trengs. En bil som ikke er i god form vil ha høyere utslipp enn en som er velvedlikeholdt.
  2. Velg en mer miljøvennlig bil: Hvis du skal kjøpe ny bil, kan det være lurt å velge en modell med lavere utslipp. Elbiler og hybrider er ofte gode valg for dem som vil redusere bilens påvirkning på miljøet.
  3. Øk bilens energieffektivitet: Det finnes flere måter å øke bilens energieffektivitet på. Du kan for eksempel planlegge rutene dine på en slik måte at du unngår å kjøre i rushtrafikk eller kjøre omveier. Du kan også prøve å kjøre så jevnt som mulig, unngå hard akselerasjon og bremsing, og holde en lav fart.
 
Hvis vi alle tar litt ekstra hensyn til miljøet når vi kjører bil, kan vi bidra til å redusere vår påvirkning på klimaet og bidra til en mer bærekraftig fremtid for alle.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser