5 viktige tips for å ta vare på bilen

5 viktige tips for å ta vare på bilen

En bil er en kostbar investering, så det er viktig å ta vare på den. Her er noen tips for hvordan du kan holde bilen din i god form:
 
1: Ikke slurv med oljeskift. For biler med forbrenningsmotor er olje viktig for bilens helse. Følg serviceintervallene, men det skader ikke å skifte olje en gang i året, selv på nyere biler. Gammel olje eller å kjøre tomt for olje kan føre til kostbare problemer på sikt.
 
2: Ikke dropp service for å spare penger. Det er viktig å ikke glippe på service. I verste fall kan du miste muligheten til å bruke garantien på eventuelle feil på bilen.
 
3: Vask bilen regelmessig. Dette hindrer rustdannelse og gir en bedre lakk. Maskinvask er bedre enn ingenting, men en god håndvask er det aller beste. Om høsten bør du forberede bilen på en hard vinter med mye salt. Husk å spyle godt oppunder hjulbuene og i alle kriker og kroker. Spyl også over bremsene for å få bort salt og skitt.
 
4: Vask bilen innvendig. Dette gir deg en god følelse og et bedre inneklima.
 
5: Vær bevisst på bruk av bremsene. Hvis du bruker bremsene lite i kombinasjon med salt og støv, kan det føre til raskere rustdannelse på bremseskivene. Dette kan spare deg for å skifte bremseskiver og bremseklosser.
 
Gjør det til en rutine å sjekke bilen din regelmessig for å fange opp eventuelle problemer tidlig. På denne måten kan du holde bilen i god form og unngå dyre reparasjoner. 

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser