Kjøreteknikk 101 - Bli trygg på veien

Kjøreteknikk 101 - Bli trygg på veien

Kjøreteknikk er en viktig ferdighet å ha for å kjøre trygt og effektivt på veien. Det handler om å vite hvordan man skal håndtere bilen sin i ulike situasjoner, og å være bevisst på hva som skjer rundt en på veien.
 
En viktig del av kjøreteknikk er akselerasjon, det vil si å øke farten til bilen. Det er viktig å akselerere jevnt og gradvis for å unngå å miste kontrollen over bilen. Dette er spesielt viktig når du kjører på glatt eller ujevnt underlag, eller når du kjører opp en bakke.
 
Bremsing er også en viktig del av kjøreteknikk. Det er viktig å vite hvordan du skal bremse raskt og effektivt når du trenger det, uten å miste kontrollen over bilen. Dette kan være spesielt viktig når du kjører i høy fart eller når du møter uventede hindringer på veien.
 
Svingteknikk handler om å vite hvordan du skal svinge på en sikker og kontrollert måte, uten å miste kontrollen over bilen. Dette innebærer å være bevisst på hva som skjer rundt deg mens du svinger, og å justere farten din deretter.
 
Øk sikkerheten i bilen din ved å sjekke at alt er i orden før du setter deg inn i bilen. Dette innebærer å sjekke at bremser, lykter og dekk er i god stand, og å sørge for at du har nok drivstoff. Det er også viktig å sette på sikkerhetsbeltet ditt før du setter deg i bilen, og å holde øye med trafikken rundt deg mens du kjører.
 
Ved å være bevisst på akselerasjon, bremsing, svingteknikk og sikkerhet, kan du bidra til å gjøre veien sikrere for deg selv og andre.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser