Leasing av bil - 5 smarte tips for å få en god avtale

Leasing av bil - 5 smarte tips for å få en god avtale

Leasing av bil er en populær måte å få tilgang til en ny bil uten å måtte eie den helt selv. Det finnes to hovedtyper av leasing: privatleasing og leasing gjennom en bilforretning.
 
Ved privatleasing av bil forplikter du deg til å betale et månedlig leiebeløp, som inkluderer både avdrag på bilen og rentekostnader. I motsetning til ved å kjøpe bilen helt selv, trenger du ikke å betale et stort innskudd. Du har også mulighet til å komme ut av avtalen tidligere enn avtalt dersom du ønsker det, men dette kan medføre ekstra kostnader.
 
Ved leasing gjennom en bilforretning, vil bilforretningen stå som eier av bilen. Du vil da leie bilen fra dem, og du vil ha den samme bruksretten som ved privatleasing. Men i motsetning til privatleasing, vil bilforretningen også ha ansvaret for vedlikehold og service av bilen. Dette kan være en fordel for deg som ikke vil ha dette ansvaret selv, men det kan også medføre at leasingkostnadene blir høyere enn ved privatleasing.
 
Det er viktig å huske på at leasing er en økonomisk forpliktelse, så det er viktig å gå nøye gjennom avtalen før du underskriver en leasing-kontrakt. Sjekk bindingstiden, innskudd og rente, service og vedlikehold, kjørelengde, bruk av bilen, og hva som gjelder ved tilbakelevering. På den måten kan du unngå overraskelser og være sikker på at du har funnet den beste avtalen for deg.
 
Våre 5 beste tips for deg som vurderer å lease bil
  1. Start med å undersøke markedet og sammenlign ulike leasingtilbud. Dette kan hjelpe deg å finne den beste avtalen for deg.
  2. Les nøye gjennom avtalen før du underskriver den. Pass på å forstå hva som inngår i avtalen, hva du forplikter deg til, og hva som kan endre seg underveis.
  3. Vær spesielt oppmerksom på bindingstiden, innskuddet og renten, service og vedlikehold, kjørelengden, bruk av bilen, og hva som gjelder ved tilbakelevering.
  4. Spør om du er usikker på noe i avtalen, eller om det er noe du lurer på. Det er bedre å stille spørsmål og få klarhet på ting før du underskriver enn å risikere å bli overrasket senere.
  5. Sammenlign leasingavtalen med alternative muligheter, som å kjøpe bilen helt selv eller å leie bilen. Dette kan hjelpe deg å avgjøre om leasing er den beste løsningen for deg.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser