Reflekser i mørket - En enkel måte å redusere ulykkesrisikoen!

Reflekser i mørket - En enkel måte å redusere ulykkesrisikoen!

Reflekser er viktige for å være synlig i mørket, spesielt når man ferdes i trafikken. Ved å bruke reflekser på klær, sekker og sykler, kan man øke synligheten sin og dermed redusere risikoen for ulykker.
 
En annen mulighet er å bruke lyspærer eller lysskilt som blinker i mørket. Disse kan festes på klær eller sykler for å øke synligheten ytterligere.
 
Det er viktig å huske at reflekser kun fungerer når de blir truffet av lys, så det er viktig å sørge for at refleksene er plassert på steder som lett kan bli opplyst, som på skuldrene eller rundt anklene.
 
Generelt er det viktig å være ekstra forsiktig når man ferdes i mørket, enten det er til fots, på sykkel eller i bil. Ved å bruke reflekser og være oppmerksom på omgivelsene, kan man bidra til å gjøre trafikken tryggere for alle.
 
Det er også viktig å være oppmerksom på omgivelsene og følge trafikkreglene. Dette inkluderer å bruke lys på sykkelen, se etter bilene før du krysser en gate, og holde deg på fortauet eller i sykkelveien.
 
For barn kan det være lurt å bruke reflekser som kan festes på hånd eller fot, slik at de blir synlige når de leker i mørket. Når det gjelder kjæledyr, kan det være lurt å bruke reflekser på båndet eller selen. På denne måten kan man øke synligheten til kjæledyret, spesielt når det går løst i trafikkerte områder.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser