Så enkelt selger du bilen din

Så enkelt selger du bilen din

Selger du bilen din, er det viktig å gjøre litt forarbeid først. Dette kan spare deg for problemer i etterkant, og gjøre bilsalget tryggere. Her er noen tips som kan være nyttige:
 
  • Ta en salgstest av bilen. Dette er en omfattende test som gir deg mulighet til å fikse på eventuelle små feil, og kan også være et godt salgsargument.
  • Skriv alltid en kontrakt og en salgsmelding. En kontrakt gir begge parter trygghet, og sikrer at avtalen blir overholdt. Salgsmeldingen er viktig for å sikre at bilen blir riktig omregistrert i ny eiers navn.
  • Fjern bombrikken fra bilen. Dette er en lovpålagt plikt for selger, og er viktig for å unngå problemer med veitrafikken.
 
Det er viktig å sette seg inn i hvilke rettigheter og plikter du har som selger, og å undersøke bilens markedspris. Det kan også være lurt å fremlegge bilens service- og verkstedhistorikk for kjøper. Når du har gjort dette, er du klar til å gjennomføre bilsalget trygt og enkelt.
 
Digital kjøpekontrakt
Det kan være lurt å bruke en digital kjøpekontrakt. Dette er en elektronisk avtale som kan signeres enkelt og trygt med BankID. En digital kjøpekontrakt kan være spesielt nyttig hvis du skal selge bilen til noen som bor langt unna, da dette gir begge parter en trygg avtale uten at du trenger å møtes fysisk.
 
En digital kjøpekontrakt gir deg også muligheten til å betale med Vipps, noe som gjør at du ikke trenger å håndtere kontanter. Dette kan være spesielt praktisk hvis du skal selge bilen til noen som bor langt unna.
 
Når det kommer til omregistreringsavgift, er det normalt at kjøper betaler denne. Dette bør avtales mellom partene. Når bilen er overtatt av kjøper, er det viktig å huske å si opp forsikringen din. Kjøper må også tegne sin egen forsikring før omregistreringsavgiften betales., slik at bilen alltid er forsikret når den befinner seg på veien.
 
Ved å følge disse tipsene, kan du selge bilen din enkelt og trygt.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser