Våre beste tips til kjøp av bruktbil

Våre beste tips til kjøp av bruktbil

Når du skal kjøpe bruktbil, er det viktig å sjekke bilen for typiske feil og mangler. To tredjedeler av alle biler som selges i Norge er brukte biler, og gjennomsnittsalderen på bilene er 4 til 5 år. Dette er de typiske slitedelene du må være oppmerksom på når du kjøper bruktbil:
 
  • Slitte bremseskiver
  • Problemer med bremserør
  • Feil ved hjuloppheng
  • Feil ved baklys
  • Feil ved bremselys
  • Oljelekkasje i motor eller girkasse
  • Slitt registerreim
 
Bortsett fra synlige feil ved lysene, er disse feilene ikke lett å oppdage ved prøvekjøring av bilen. Den beste måten å sikre seg mot skjulte feil, er å sjekke at alle servicer er overholdt. Hvis servicer ikke er gjennomført i henhold til produsentens anbefalinger, bør du vurdere å få en tilstandsrapport på bilen.
 
EU-kontroll gir liten sikkerhet ved bruktbilkjøp
 
EU-kontroll er en forholdsvis enkel og overfladisk kontroll som sier noe om bilens tilstand der og da, med fokus på trafikksikkerhet og miljø. På EU-kontrollen sjekkes mønsterdybde på dekkene, lys, bremser og en del andre trafikksikkerhetsmessige ting, i tillegg til utslipp og avgasser. EU-kontrollen er ikke egnet til å avdekke større feil og feil som kan utvikle seg til mer alvorlige mangler, og kan ikke sammenliknes med en tilstandsrapport. Du bør derfor ikke kjøpe en eldre bil kun basert på EU-kontroll.
 
Dersom du kjøper en bil der produsentens garanti fortsatt gjelder, eller som er innenfor fem års reklamasjonsfrist fra bilen ble solgt første gang, så er du bedre sikret dersom det viser seg å være feil ved bilen. Sjekk likevel alltid at alle servicer er holdt, slik at du ikke mister muligheten til å klage til forhandleren.

Les mer

Slik kan du spare tusenvis av kroner på bilen din

Sikkerhet i trafikken - tips for å unngå ulykker

Sjekk heftelser før bilkjøp

Se alle (19)

Skal du ta lappen?

Vi har komplett teorikurs i form av video, bilder, ebok, lydbok, i tillegg til prøver i hver kategori, som dekker hele pensum fra Statens Vegvesen og hjelper deg å bestå teoriprøven for bil klasse B. Alt til en konkurrerende god pris.

Ikke overbevist? Prøv vårt gratis prøvekurs!

Se priser